de eerste dag
Door: Piet
Blijf op de hoogte en volg Piet
02 September 2008 | Nederland, Amsterdam
Zondag zijn we even na zeven uur vertrokken. Het was fris maar mooi weer dus heerlijk om te rijden. De rit ging via Brussel, Charleroi en Reims , de laatste 80 km voor Reims was een nieuwe weg en er was in het geheel geen enkele mogelijkheid om te tanken, langs deze weg was niets en in de omgeving alles dicht op zondag, dus in Reims zelf naar een pomp zoeken. Ik had nog voor 5 km benzine dus niet veel en ik sprak een Fransman aan die met de motor was en die wist een tankstation dichtbij en dat was moeilijk uitleggen en hij ging mij vooruit. Aangekomen bij het station was dat in verband met een verbouwing 4 weken gesloten en mijn benzine was op. Geen probleem, hij belde zijn zoon en die zou met benzine kmen. Na 20 minuten kwam zijn zoon met de auto en hij weer op de motor ervoor uit, want zoon kon het niet vinden, en had 10 liter benzine bij zich. In de tank gegooid, hoefde maar € 15.00 te betalen, fooi werd ten strengste geweigerd, van beiden een hand, goede reis en dat was het. Zeg nu maar eens dat de Fransen geen aardige lui zijn.. Wij ter plekke gegeten (het was stralend weer en 26 graden) en onze weg weer voortgezet via Baune, Shalon sur Saonne, en daar de autoroute op richting Lyon. Voor Macon gestopt op een betrekkelijk rustige parkeerplaats. Eerst even de benen gestrekt, een wijntje gedronken, lekker warm gegeten (wilden we in Langres doen maar daar waren de restaurants dicht, zondag) en om negen uur naar bed, ik had het gehad en sliep meteen
02 September 2008 - 17:22
Leontine:
Tja, wat zal ik zeggen....haha, je zal maar zonder benzine zitten hè. Leuk te lezen hoor, maar volgens mij zijn jullie inmiddels allang ergens in het warme zuiden. Hier is het momenteel bar slecht, regen, regen en regen. Toch wel lekker hoor, een auto voor de deur nu.
Nou, geniet er maar van, hier gaat alles zijn gangetje. Danielle de hele week in Utrecht en Alexander ook weer naar Delft.
Liefs en groetjes!!!! -
02 September 2008 - 18:52
Q:
Dat is toch wel het laatste van wie ik het verwacht had ;-)
Goede reis verder, neem aan dat jullie inmiddels bij de Kasmareks zijn.
Geniet er van en tot..... -
03 September 2008 - 13:33
Alfred En Lenie:
Voortaan eerder tanken Piet!!!dan kom je ook niet zonder peut te staan
Wij gaan morgen naar Sicilie, als we weer terug zijn gaan we jullie side weer bezoeken.
Veel plezier onderweg, gr Alfred en Lenie -
04 September 2008 - 16:47
Rob:
Voor zo'n gadget man slecht berekend die benzine. Mijn schoonvader tankt altijd op de helft van zijn tank heeft hij mij laatst uitgelegd. Sta ik nooit zonder. Misschien een handige tip? De plaatsen die je noemt doen me weer verlangen naar de twee weken vakantie die wij net afgesloten hebben in Zuid Frankrijk. Macon, leuke plaats en lekkere wijnen maar als je om 21.00 uur in je bed ligt.
Groeten
Rob & Mignon -
25 September 2008 - 10:15
Harmesjes :
Zonder benzine komen te zitten dat is toch niks voor jopu Pietje
Als ik dat nou zou doen dan kan iedreen dat wel begrijpen .......is me trouwens nog nooit overkomen hoor !!!
of toch 1 keer zelfs in de tunnelnbak maar dat is al heeeeeeeeel lang geleden
doei Marian