de laatste van de aanloop
Door: Piet
Blijf op de hoogte en volg Piet
21 September 2008 | Nederland, Amsterdam
De dag begon goed, maar naarmate we noordelijker kwamen werd het bewolkt en begon het te regenen. Vlak bij de camping was een binnenweg afgesloten, er was zo hevig noodweer geweest, dat de straten blank stonden en verder rijden niet ging. Dus keren, over de hoofdweg en vanuit het noorden naar de camping. Een mooie camping aan het strand, met een groot zwembad mooi sanitair, hier houden we het wel even uit, ( als het weer meewerkt want voorlopig regent het ) net even een strandwandeling gemaakt windkracht zeven maar 24 graden en goed te doen.
En dan ga ik het …..INTERNET.!!!!!!!! proberen, kijken of het hier werkt.
De vijftiende dag 14 september
Het internet heeft inderdaad goed gewerkt, ik kon het nieuws erop zetten en van de diversen de e-mails ophalen en sommige al beantwoord.
Naarmate het donker werd ging het steeds harder regenen en ook stormen. Windkracht negen en vreselijke buien, dat begon net na het weeroverzicht op RTL 4 en de regen was zo hevig dat de verbinding met de satelliet de gehele avond uit de lucht was. Dus andere bezigheden, lezen en gedobbeld. Zondag tegen de middag werd het droog en later begon de zon weer te schijnen. Een heerlijke wandeling op het strand gemaakt, het waaide nog stevig, kracht zes. Maar droog en niet koud, misschien wordt het weer beter.
De zestiende dag 15 september.
De rust in de lucht is weergekeerd, de wind en de regen zijn voorbij.
Vandaag gaan we naar Venetië, daar zijn we in 1970 voor het laatst geweest, dus het zal wel wat veranderd zijn. Aanvankelijk een jas aangedaan maar al spoedig bleek dat overbodige luxe, veel gelopen en het was er behoorlijk druk, hadden we niet verwacht. Wel bijzonder voor ons was, dat het “San Marcoplein”grotendeels onder water stond en op veel plaatsen meer dan 30 cm. Kwam waarschijnlijk door de hevige wind van de afgelopen dagen, die recht op de kust stond, waardoor de zee hoger staat. We hebben een hele lange dag doorgebracht, lekker op terrasjes gezeten, een wijntje gedronken ergens gegeten, heel vermoeiend alles, ook een paar leuke dingen gekocht, o.a. iets speciaals van daar, gekleurd glas.
Weer bij de caravan, een heerlijk drankje genomen en de luifel uitgezet, geen wind meer, dus het is wel verantwoord en dan kunnen we wat buiten laten staan. ( zaterdag was er trouwens een van een Deen de lucht ingegaan ). Vanavond een mooie rode lucht, dus morgen weer mooi en dus vermoedelijk strandweer, uiteindelijk licht dat op 50 meter van ons vandaan. Die rustdag hebben we wel nodig na zo’n lange slenterdag.
De zeventiende dag 16 september.
Vandaag werd het heerlijk weer en we zijn lekker naar strand gegaan, het was er rustig en de camping eigenaar had het gehele strand weer mooi geëgaliseerd met de tractor en het grove vuil op een hoop gereden. De zee was rustig maar zwemmen was niet zo lekker want na de storm dreef er nog veel vuil maar dat zal morgen wel minder zijn, want de wind is gedraaid. In de loop van de middag kwamen de eerste medereizigers met hun campers aan. Jelma en Klaas waren de eersten en we hebben even gezellig met hen zitten praten.
De achttiende dag 17 september
De afgelopen nacht was het vreselijk slecht weer, heel veel bliksem en onweer en een ontzettende harde knal en dat was waarschijnlijk de oorzaak dat we nu geen internet meer hebben. De regen viel weer met bakken neer en ditmaal zaten er ook hagelstenen bij, maar gelukkig niet zo groot dat het schade aan kon richten, alleen kon je elkaar niet meer verstaan. ’s Morgens was er niets meer aan de hand en de zon had weer de overhand. We zijn naar Choggia gegaan, een oude stad hier vlakbij heel gezellig en het lijkt enigszins op Venetië in het klein, bijna iedereen heeft een boot en de oorspronkelijke mensen zijn visser. De vishandel is hier dan ook zeer belangrijk en niet duur. ’s Middags heerlijk op een terras een streekgerecht gegeten met een wijntje erbij daarna nog een tijdje bij de camping op het strand en zo vermaken wij ons we. Inmiddels ook kennis gemaakt met weer nieuwe medereizigers.
De negentiende dag 18 september.
Bewolkt maar niet koud. Vandaag was er in Chioggia een warenmarkt die het gehele stadje in beslag nam. Het was er tamelijk druk en dan moet je jezelf voortstellen hoe dit in het hoogseizoen er uit moet zien. De auto kon je nu al nergens kwijt. Daarna het gebruikelijke terrasbezoek, boodschappen bij de “Lidle” , ja ook hier en bijna hetzelfde als tuis. Bij terugkomst een heerlijke strandwandeling gemaakt, extreem laag water deze keer en veel bijzondere schelpen gevonden.
De twintigste dag 19 september.
De laatste dag van de proloog oftewel de aanloop genoemd. Vannacht wat regen en besloten om naar Padua te gaan, daar waren we ooit in 1970 geweest, maar daar hadden we niet veel herinneringen meer aan. Hoe meer naar Padua hoe beter het weer en daar aangekomen was het weer heerlijk zonnig ( op de camping had het flink geregend ). Er waren veel toeristen en het is een hele mooie stad, zeker de moeite van een bezoek waard. Terug op de camping kwamen we gelijktijdig met de laatste deelnemer aan.
Zo en nu gaan we pas echt met de reis starten!!!!!!!!!!!
21 September 2008 - 13:56
Leontine:
Terwijl jullie de hele week met grote regelmaat spreken van regen, storm, onweer, noodweer.....hebben wij het de afgelopen week eindelijk weer eens heerlijk gehad. Overdag lekker zonnig, snachts wel koud, maar verder een heerlijke nazomer.
We hebben Gisteren de BBQ gehad, een enorme drukte maar ook heel gezellig, met veel (en luide) muziek. Wist je dat je zelfs polonaise kunt lopen in die kleine woonkamer van ons? Echt waar hoor!! Haha.
Nou, ik ga snel het volgende stukje van jullie lezen, want er staan er twee op dit keer.
Groetjes, Leontine -
25 September 2008 - 10:31
Harmesjes :
Toch wel handig dit reisverslag he .....
je kan het dus ook met terugwerkende kracht lezen ......het geen ik nu dus ook aan het doen ben
Leuk om zo"n heel verslag te hebben kunnne jullie het zlef ook nog eens terug lezen voor het geval je niet meer precies weet wat je gedaan hebt !!!
Nou veel plezier met de hele reis hoor ......