Adriatische zee varend vanuit de caravan
Door: Piet + Tiny
Blijf op de hoogte en volg Piet
21 September 2008 | Griekenland, Athene
Dag nul, vrijdag 19 september 2008.
Vanmiddag om 16.00 uur de eerste samenkomst op camping “Miramare” in Sottomarina Italië.
Het Belgische echtpaar had zich reeds afgemeld wegens een plotselinge rug operatie die de man moest ondergaan, daarvoor in de plaats had zich al een ander echtpaar met camper zich aangemeld, en op de allerlaatste dag, vandaag dus is een echtpaar uit Naalwijk dat al hier was wegens familie omstandigheden naar Nederland teruggekeerd, haar moeder ( 85 ) jaar was zeer ernstig ziek geworden, dus helaas.
Verder was iedereen op de eerste bijeenkomst aanwezig en we gaan dus met 16 ( met Klaas en Jelma erbij ) met 17 campers en wij als enige caravan morgen van start.
Iedereen werd nog even voorgesteld, de laatste papieren uitgereikt en doorgenomen en daarna gezellig kennis gemaakt met een ieder onder het genot van een hapje en een drankje.
De kop is er af en we kunnen vertrekken.
De eerste dag, zaterdag 20 september 2008.
Na het ontbijt op het gemak alles opgeruimd, want we hoeven pas om 15.00 uur aan de haven te zijn om in te schepen, want we vertrekken om 17.00 uur.
Alles weer een plaats gegeven en naar Venetië
Eerst nog wat gewinkeld daarna naar het haventerrein.
Klaas gaat alles in orde maken met de papierwinkel dus daar gen omkijken naar. ( allen mijn kenteken klopte niet op de papieren maar bleek totaal geen probleem )
We waren op tijd op het haventerrein, ontzettend groot en alles staat slecht aangegeven,een beetje een zooitje, maar we hebben de tijd.. het is heerlijk weer en lekker buiten zitten op stoeltjes enz. en gezellig wat bijpraten. om half drie begon men al met inschepen, een zeer hectische bedoeling hier, iedereen van het personeel weet het beter,niet op letten dan komt alles goed. Oprijden, een etage hoger, vrij steil, keren en achteruit en daar staan we, met zeezicht. Even later vanuit haspels aan het plafond ieder zijn eigen aansluiting, voldoende afgezekerd, want bijna alles is geliktijdig te gebruiken, heerlijk gemakkelijk want gas is verboden. Via een toegangspas kunnen we op het camperdek. Een zeer grote boot met negen etages, een zwembad, maar dat was helaas buiten gebruik. Restaurants, bars, discotheekje van alles en op de dekken gewone stoelen om te zitten. Om vijf uur afvaart en dat ging langs heel Venetië, het St. Marcoplein en alles was bijna op hand afstand , heel leuk en mooi. om het vanuit de hoogte zo te bekijken. Na een klein uur zaten we op volle zee en schitterend weer en we hebben onder het genot van een drankje tot het donker aan dek gezeten. Daarna in de caravan nog een dvd zitten kijken. Het werd wat ruwer buiten, het schip ging meer deinen en stampen met het gevolg dat diverse autoalarmen afgingen waaronder die van ons dus maar uitgezet.
De tweede dag, zondag 21 september 2008
Heerlijk geslapen aan boord, en het is wat harder gaan waaien en de golven zijn flink hoger. We hebben zeebenen nodig want met het staan en lopen lijkt het wel of je dronken bent. Heerlijk weer, veel zon een beetje fris een jas is niet nodig en ook de korte broek blijft gewoon aan.. al een paar dolfijnen voorbij zien zwemmen, heel leuk om te zien en zitten weer heerlijk aandek .Hier kan ik internetten Wifi dus dat ga ik zo doen, want ik weet nog niet wanneer het weer kan en dan zijn we weer bijgepraat. Voorlopig moeten jullie het hier maar weer mee doen, ieder de groeten en leuk om jullie reacties te lezen.
21 September 2008 - 14:02
Leontine:
Nou, ik neem aan dat de rst van de bootreis ook wel goed zal zijn verlopen. Ik vond het alleen even onduidelijk, omdat er op de site van Vagebond staat dat jullie reis zou vertrekken op 12 september, en ook dat de bootreis volgens mij niet vanaf Venetie gaat. Maar goed, dat is ook niet erg. Geniet maar lekker van alles, en we blijven goed op de hoogte zo hoor!!
Groetjes, Leontine -
21 September 2008 - 15:27
Q:
Zo 2 berichten pal na elkaar.
Leuk om het te lezen hier is het momenteel ook lekker weer.
gr
Q&L, M en W
22 September 2008 - 19:57
Rob:
Hoop dat Leontine het bij het verkeerde eind heeft anders zitten jullie op de verkeerde boot. Als ik zo de verhalen van jullie tot mij door laat dringen word ik er bijna jaloers van. Zo lekker relaxed allemaal. En wij maar ploeteren voor onze centjes hier. Gelukkig sparen ze ons nu even met het slechte weer en pakken we zo nu en dan een zonnestraaltje mee.
Geniet ervan.
groeten Rob -
23 September 2008 - 10:20
Leo:
klinkt goed... met je 'huisje' op de zee. 'yollare acik olsun' , dat de wegen open mogen blijven of 'goeie reis' -
24 September 2008 - 20:35
Danielle:
ja ja genieten jullie maar lekker en wij hier in nederland maar allemaal druk bezig en hard aan het werk en jullie verhalen zitten lezen over de zon.. volgende keer ga ik gewoon mee al zeg ik dat al jaren maar ben nou wel een beetje nieuwsgierig geworden naar die kaarsenstandaard hoor
kuss -
25 September 2008 - 10:34
Harmesjes :
Nou we hebben toch niet veel gemist hoor
De reis is nu pas echt begonnen en het is nu de 25ste
Dus jullie zijn pas 4 dagen voor het echhie begonnen
Nou we gaan jullie volgen hoor .......
Veeeeeeeel plezier !!!!