de 28e dag - Reisverslag uit Ankara, Turkije van Piet Zaat - WaarBenJij.nu de 28e dag - Reisverslag uit Ankara, Turkije van Piet Zaat - WaarBenJij.nu

de 28e dag

Door: Piet en Tiny

Blijf op de hoogte en volg Piet

17 Oktober 2008 | Turkije, Ankara

De acht en twintigste dag, vrijdag 17 oktober 2008.

Vandaag is Ben jarig, alweer 73 jaar, gefeliciteerd, je hebt waarschijnlijk ook onze email gelezen.
Wifi werkt hier, af en toe een beetje traag, Leontine weet er alles van want MSN ging niet helemaal zo het moest.
Een rustdag in Ankara, d.w.z. dat we met een us met gids een stadsrondrit zijn gaan maken.
We werden om 9.00 uur opgehaald en naar de oude stad gereden, ( 15 km van hier ) het was mooi weer, niet al te warm goed voor een excursie. Bij de oude stad afgezet en de rest lopen met zeer steile klimmen erin. Het geheel is ommuurd en met een citadel en heeft daardoor een typisch Oosters uiterlijk. Uiteindelijk kwamen we via allemaal zeer smalle wegen en oude huizen ( zeg maar krotten ) boven, waar we een prachtig uitzicht over de stad zouden hebben ware het niet dat er erge smog was waar Ankara om bekend staat, en waar men tegenwoordig al veel aan doet, maar aangezien de luchtvochtigheid vannacht erg hoog was en geen wind bleef het lang boven de stad vervuild. maar gelukkig trok het later op. Na veel uitleg mooie vergezichten en wat leuke foto’s verder gewandeld door een soort bazaar weer naar de bus. Het tweede wat op het programma stond was het “Museum voor Anatolische Beschaving”. Voor ons eigenlijk minder interessant maar de uitleg was fantastisch en het getoonde konden we wel plaatsen aangezien we al op veel oudheidkundige plaatsen geweest waren. Het derde was en is voor de Turken wel het belangrijkste data er in Ankara is het zeer pompeuze mausoleum van Ataturk, uit heel Turkije trekt men hier naartoe. Wel mooi maar ontstellend groot, eigenlijk veel te gek voor zo’n arm land maar dat mag hier niet gezegd worden.
Vervolgens 9het was inmiddels twee uur ) hadden we de keus uit terug naar de caravan of afgezet te worden in de stad en op eigen gelegenheid terug. We kozen voor het laatste met nog een stuk of veertien anderen. Allereerst met z’n achten gaan eten, Donner kebab en drank voor € 4.00 per twee, je kan het er zelf niet voor klaarmaken, en heerlijk. Daarna ging ieder zijn eigen weg want het is te hectisch daar om met veel bij elkaar te blijven. We hebben heerlijk gelopen, klimmen en slenteren, leuke winkels en bedrijfjes gezien, met mensen staan praten zo goed en zo kwaad als het ging en weer een Nederlander die nu hier een winkel heeft en om vijf uur geprobeerd om het juiste busstation te vinden. Dat bleek moeilijker dan gedacht en we stonden uiteindelijk op het verkeerde plein, ook een busstation, en daar was een aardige chauffeur die voor ons uitliep naar de hoek van de straat en de goede bus voor ons aanhield en tegen de chauffeur zei waar we eruit moesten. Dat was een rit van 25 minuten, want het was ruim 15 km verder en dat voor € 1,00 p.p., daar moet je hier eens om komen. En dan voor de deur afgezet, alleen aan de andere kant van de snelweg met ieder drie rijstroken, maar ook dat overleefd.
Om zeven uur verzamelen in de lobby van het hotel voor een gezamenlijk lopend buffet aldaar.
Het was gezellig en heerlijk, maar erg druk, want het hele hotel zit vol
Op tijd naar bed, en lange trip door de bergen tegemoet

• 17 Oktober 2008 - 19:38

Leontine:

Net weer ff op MSN geweest met je, en nu alleen mij cam aan, en dat ging prima. Danielle heeft haar Mark ook nog even kunnen showen, dus dan ben je weer een klein beetje op de hoogte. Ook heb je al via de MSN gehoord van het werk van Danielle en Alexander. Hij is vandaag met een driemaster de zee op geweest, stoer hoor, alleen dat hij zeeziek was en alles eruit heeft gegooid is toch iets minder stoer, haha.

Nou, een hele goede reis door de bergen, veel plezier in de zwarte zee, dobber maar lekker, en je zei als dat het wel even kon duren voor je weer internet had. Nou, we merken het wel, dit stukje staat er in ieder geval weer bij, en wanneer jullie dat lezen maakt niet uit.

Groetjes dus van allemaal, ook van Mark

Dikke kus

• 18 Oktober 2008 - 08:23

Rob Van Der Zwan:

Wilde ff laten weten dat ik nog steeds een trouw volger van jullie stukjes ben. Ik heb het gevoel dat mijn aadrijkskunde met sprongen vooruit gaat.

Veel plezier nog verder

• 19 Oktober 2008 - 18:40

Alfred En Lenie:

Het wordt tijd dat we ook eens naar Ankara gaan en niet altijd naar de kust. Ik zie dat jullie erg elke dag van genieten en moet je gewoon volhouden. Lekker eten wat drinken veel plezier en een lekker zonnetje. Hier nog een dag 16 graden en dan wordt het minder. maar ja we moeten morgen toch weer werken. Lenie heeft nu al 4 vrijdagen een balletje geslagen en dat bevalt heel goed zodat ze toch maar een winterkaart heft genomen dus wie weet tennissen we nog wel eens een keer samen. De ing heeft zojuist een finaciele injectie gekregen van miljarden dus gaan we nog even door met ademhalen. maar weer tot een volgende keer en nog veel plezier. Groet Alfred en Lenie.

• 20 Oktober 2008 - 17:05

Harmesjes :

Merhaba

Zo jullie zijn weer een stukje verder Turkije door.
    Wij gaan niet zo hard hoor !!!het wandelen hier in de bergen is ook mooi maar geeft wat minder verandering dan jullie reis
    Jullie maken een hoop interessante dingen mee leuk om te lezen .....
    Het weertje is nog steeds lekker he ....weet niet of in in Ankara anders is maar wij zijn vandaag weer heerlijk naar het strand geweest de temperatuur is zo rond de 27 graden De zee is heerlijk het zwembad wat kouder maar daar zijn we toch ook al regelmatig in geweest ....
    Suus is inmiddels al weer thuis en heeft het met Lugano ook naar haar zin gehad in Turkije .Volgende keer komt ze bij ons heeft ze al gezegd.
    Zaterdag hebben we naar Sabine gekeken op de T.V erg indrukwekkend!!
    Als je tijd hebt kun je het zien op www.uitzendinggemist.....
    18-10 ned 3 aanpakken en wegwezen om 20.30
    Wij hebben het nadien nog eens bekeken leuk dat je het zo terug kan zien.
    Thuis hebben ze het op C,D opgenomen dan zie je het nog wel eens.
    Je moet tenslotte toch op de hoogte blijven van de kunstenares die je muur heeft beschilderd !!!!!
    Wij krijgen hier morgen toch nog visite Rob Roelofs komt een weekje langs voor de afleiding want Carla is weg bij hem. Zat er al in maar leuk is anders ......
    We maken het hier wel gezellig voor hem ...dat is het hier al dus dat komt wel goed

Nou luitjes geniet ze verder veel succes met de rit verder door de bergen

Liefs vanuit Mahmutlar
    Willem Marian

• 21 Oktober 2008 - 06:34

Q:

Zo was er even niet aan toe gekoemn om te lezen.

Het blijft genieten lees ik weer. Het is wel leuk om zo op de hoogte te blijven.

gr van ons 4tjes

• 22 Oktober 2008 - 14:46

Sophie:

Heeee(L)
    Opaa en Omaa.
    Bedankt voor de kaart

• 22 Oktober 2008 - 14:52

Sophiee:

.. De kaart had echt een mooie voorkant. Zijn jullie daar ook geweeest. Maar met mij gaat alles goed hoor ook op de middelbare schooll. En hoe gaat het met jullie. ??? Mis jullie wel hoorr. Maarjaa. ik ga maar weer eens... xxx(L)
    ohwjaa. Wij zitten nu in de zon op Schiermonnikoog het is hier heel erg leukk. Alleen moesten we vanochtend wel heel vroeg opstaan.. xx
    Doeiii(L)