de achtiende dag
Door: Piet en Tiny
Blijf op de hoogte en volg Piet
08 Oktober 2008 | Turkije, Ankara
Gisteren even vergeten te schrijven dat we vlak voor de camping in een haarspeldbocht bijna een schildpad overreden. Direct gestopt en een foto gemaakt , Tiny hem ( of haar ) opgepakt, wel een beetje aarzelend, maar toch gedaan, leuke ervaring.
Vandaag lekker op tijd vertrokken, via Kemer, bekend als vakantieplaats en daar in het stadje de caravan geparkeerd en lekker aan de wandel gegaan. Koffie op een terras en een internet café gevonden. Waar ik met de laptop terecht kon. ( geen wifi ). Even een email naar Paul dat hij ons kan verwachten, en naar Henk nog vanwege zijn verjaardag, mails opgehaald enz. en een paar beantwoord. We zijn nog niet bij maar zo af en toe even tijd ver een mailtje aan jullie persoonlijk.
Verder gereden naar Antalya en daar reden we langs het hotel waar we drie jaar geleden een week geweest zijn. Dus even gaan kijken en tegelijkertijd langs de boulevard geluncht.
Verder gereden door de heksenketel van Alanya, waar men vijf breed staat voor het stoplicht waar twee rijstroken zijn en links en rechts om je heen gaan, liefst nog over je heen en als je niet snel genoeg bent alsmaar claxonneren, maar alles went en ook nog snel, ja ik integreer hier vlugger dan zij bij ons.
Vervolgens naar onze eindbestemming voor vandaag, Side, ook zo’n bekend oord, en daar even in de fout aangezien Klaas had opgegeven de eerste afslag “Side” te nemen , bleek het de tweede te moeten zijn, moet kunnen. Heel vreemd dat wij een van de weinige waren, er stond een klein bordje dat velen over het hoofd gezien hebben, zo ook Klaas de leider van de groep. Afijn we zijn er gekomen en staan op een parkeerplaats direct aan het strand en lekker water daar, verrukkelijk minstens 27 graden.
’s Avond met een klein groepje uit eten geweest, betaald door de ongelukkige van de aanrijding uit dank voor hetgeen gedaan is, toch wel even leuk en bij terugkomst heerlijk koffie gedronken op het strand.
08 Oktober 2008 - 12:40
Leontine:
Nou, voorlopig kan je nog steeds internet genoeg vinden om ons op de hoogte te houden van de reis.
Even over dat integreren....doe maar niet teveel je best hoor, we zien liever dat je volgende maand weer heel goed in ons koude kikkerlandje kunt terug integreren. Veel plezier bij Paul en Marijke, doe de groeten aan ze.
Wat het weer betreft: het wordt hier langzaam weer wat beter en warmer, alleen 's nachts en 's morgens is het wel fris, maar de voorspellingen zijn voorlopig goed tot aan het weekeinde. FF genieten dus voor zolang het duurt.
Liefs en dikke kus van allemaal -
08 Oktober 2008 - 16:38
Harmesjes :
MERHABA
ja daar was ik weer ....
maar ja ....je bent te vroeg in Mamutlar he !!
Het is nu woensdag en wij komen pas zaterdag
We komen zaterdagavond aan en we hebben al contakt met Paul gehad ....en voor zondagochtend een ontbijtje besteld.
Leo komt die dag eerder aan dus die is er dan ook al.
Van Suus hebben we inmiddels ook al bericht gehad dat ze mooi weer heeft en het erg naar haar zin heeft. Lugano vindt het ook prachtig steeds in het water !!!
Zo zijn er straks wel een aardig wat familie leden daar in Turkie....
Het is goed te horen dat het water en het weer nog lekker is want dat is wat we natuurlijk willen.
Hier in Nederland wordt het n.l wat mooier weer en dan heb je kans dat het in Turkije wat minder wordt maar dat is gelukkig nog niet het geval en ik hoop dat dat niet gebeurd ook hoor .....
Jullie zullen geen t.v kunnen zien maar dan voor de andere lezers van deze site .
De documentaire over Sabine wordt op 18 oktober uitgezonden op zaterdagavond op ned 3 om 20.30 tot 21.15
De mensen van Link stonden te kijken nu ze na een maand weer terug waren gekomen in Brazilie wat Sabine allemaal voor elkaar had gekregen
Ze heeft een spetterd openingsfeest gegeven wat ook heel druk bezocht is geworden. Dus daar was ze wel heel blij over.
We zijn benieuwd hoe de uitzending zal zijn.
Weer wat reclame voor haar stichting !!!
Voor de liefhebber hier is er alvast wat over te lezen en staan ook foto"s
www.artelierfavela.org
We hebben mensen die de uitzending op een C.D op nemen dus dan zullen jullie het wel zien als jullie er weer zijn.
Nou doe de groetjes maar alvast aan Paul en Marijke en zeg maar dat we er aan komen
We skypen wel met ze
Veel plezier verder met de reis .......
P.S Onze laptop is er nog steeds niet.Zehebben nog 2 dagen .....
XXX Marian -
08 Oktober 2008 - 18:45
Alfred En Lenie:
Lekker weer daar zou zo naar Turkije willen. ben het weer hier al zat.Overigens schilpaddensoep is ook lekker aleen hier mag het niet meer. Dit weekend blijft het droog dat is maar goed ook want ik ga met Stefan zaterdag naar de kuip Nederland - Ijsland. Lenie heeft een open Politie dag op Rijswijk en gaat weer jonelui voorzien van vingerafdrukken enz. Geniet maar lekker van de rondreis en het mooie weer als je terug komt is het hier echt herft. Groet Alfred en Lenie. -
12 Oktober 2008 - 13:39
Harmesjes:
Merhaba
He wat is dat.....geen
tijd om jullie laatste belevenissen neer te zetten Dan zullen wij het maar doen .......
Wij heben namelijk insluipers in ons appartement gehad maar de daders hadden wel overal briefjes achter gelaten .......en okee het was achteraf niet zo erg hoor want de koelkast was vast aangezet en de cup a
soup fleswijn lag koud dus zo willen wij wel meer verwelkomd worden in ons optrekje
Bedankt dus daders !!!!was gezellig om de briefjes te lezen en zo weer in Turlie te komen.
We waren wel net te laat voor het openingsfeest op het park van Paul en Marijke maar we troffen wel vrienden van ons die er net vandaan kwamen en daar hebben we meteen gezellig ff met bijgekletst zodat we toch pas om half 3 gingen slapen.
We waren hier om half 12 aangekomen in Mamutlar.
Maar het is wel heel gezellig om hier zo na 7 weekjes weer terug te komen en allemaal bekende
tegen te komen.
Ik heb ff 6 weken full time gewerkt ....
Met een drukke klas kleuters wel 19 !!!!en redelijk weer zodat ze veel naar buiten konden .....was ik wel weer aan vakantie toe !!!!
We hadden een ontbijtje voor zondagochtend
bij Paul en Marijke besteld dus dat hebben we vanmorgen gedaan.
Ook heel gezellig dat ze er zijn en Leo komt vanavond ook en dan gaan we met z"n vijfven gezellig uit eten.
De planning van Leo was wel dat hij hier gisteren al zou zijn maar ja dan moet je geen ticket boeken van Antalya naar Amsterdam !!!!maar anderssom he ........maar okee hij komt nu zo meteen
Alleen is het nu net een beetje aan het betrekken maar dat zal vast wel voor korte duur zijn.
Vanmorgen was het wel zonning maar veel warme wind .....maar ach we blijven hier weer 3 weekjes dus we gaan ons vast wel weer vermaken en zullen nog genoeg zon krijgen.
Nou vakantie gangers we blijven jullie volgen ....nu ook vanuit het mooie zonnige turkie land .
We hebben de lap-top bij ons deze was nog net optijd klaar.
Jammer dat we jullie net mis gevlogen hebben maar de volgende keer zullen we jullie wel weer een keer in Mamutlar treffen.
Tot het volgende bericht
bedankt voor de leuke ontvangst en liefs
harika,guzel!!
hoscakal !!
ryi yolculuklar !!
Ik heb hier mijn turkse woorden boekje he vandaar maar na die lange reis zullen jullie toch ook wel een woordje turks spreken !!!
XXX Marian en Willem